ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Unde îl voi găsi pe șoferul meu?

Când luați bagajul dumneavoastră după terminarea zborului, duceți-vă la sala pasagerilor sosiți, unde vă va aștepta șoferul nostru purtând o tăbliță cu numele dumneavoastră.

Dacă nu reușiți să vă întâlniți co șoferul, trebuie să ne sunați la telefonul care este accesibil permanent în cele 24 de ore ale zilei (+34 681294120). Vă rugăm să nu părăsiți sala pasagerilor sosiți.

Nu vă deranjați, personalul nostru este în permanență la curent cu orele fiecărui zbor sau tren , dispunând de toate datele referitoare la orele sosirii dumneavoastră precum și referitoare la eventualele întârzieri.

Ceasul de pornire la aeroport este întotdeauna în conformitate cu cerințele dumneavoastră sau ale grupului dumneavoastră așa încât să ajungeți la aeroport cu două ore înaintea decolării.

În caz de întârziere după aterizarea avionului, la luarea bagajului, clientul trebuie să ne contacteze prin telefonul care este accesibil permanent în cele 24 de ore ale zilei (+34 681294120), în caz contrar, șoferul, după scurgerea unei ore de toleranță de la momentul aterizării sau de la momentul sosirii trenului, va considera că timpul de așteptare s-a scurs.

Prețul rezervării include un bagaj de mână până la 10 kg și un bagaj facturat până la 32 de kilograme pe o persoană. Pentru fiecare alt bagaj suplimentar, vor fi plătite câte 10,00€.

Nu se percepe nimic în cazul plății cu card.

Da, este obligatoriu să copiați sau să stocați pe un purtător portabil confirmarea rezervării, ca să-o puteți prezenta mai târziu șoferului nostru.

Da, puteți face rezervare acum și să plătiți în următoarele 24 de ore prin transfer bancar. Dacă nu achitați în termenul stabilit, rezervarea va fi anulată.